Maison & Objet 2023

Gepubliceerd op 12 januari 2023 om 11:21

Van 19 tot en met 23 januari 2023 zal de Maison & Objet beurs in Parijs plaatsvinden. Deze beurs omvat de gehele interior designsector en belicht de komende trends.  Het grote thema van deze editie is "Take Care". Dit verwijst naar het zorgen voor jezelf, voor elkaar maar ook naar het zorgen voor onze planeet.  Daarnaast is het gericht op het bewaren van onze culturele erfenis en expertise. Duurzaam wonen is het hoofdthema voor dit jaar.

Steeds meer bedrijven maken hun producten van gerecyclede materialen of gebruiken alleen lokale grondstoffen. De designs zijn vaak eenvoudig, maar wel creatief met een luxe uitstraling. Je ziet veel hout, eco-verf, vegan leer, steen en natuurlijke of hergebruikte stoffen. Deze trend gebruikt rustige natuurlijke kleuren zoals beige, bruin en grijs en blauw. De vormen zijn vaak afgerond.

Wat is er nieuw?

Heel veel! Op deze beurs vind je decoratieve voorwerpen, meubelen, stoffen, lampen, mode, spullen voor je werkplek, voor de badkamer, kleden, servies, verf en behang, spa en wellness en vloerbedekking. Eigenlijk teveel om op te noemen. Ook Nederland is vertegenwoordigd met o.a. de merken Creative Lab Amsterdam, Handed By, Transnatural, Eichholtz en Zuiver Group.

Aan de andere kant zie ik ook veel dingen die ik al eerder heb gezien, maar dan in een nieuw jasje, zoals een nieuwe kleur of ander materiaal. Of net iets anders van vorm. Toch is er veel moois te ontdekken. Hieronder vind je mijn persoonlijke favorieten.

Jundo Daybed van gebogen hout in wit of zwart met naar keuze 1, 2 of 3 kussens van textiel of leer. Dit dagbed is op verschillende manieren te gebruiken. Ontwerp van Mads Emil Garde, verkrijgbaar via Motarasu (Denemarken).

Beauty van een plafondlamp met 5 glazen organische bollen van Moss Series, Frankrijk (www.moss-series.com).

De lampen zijn ook per stuk te koop. 

Spiegel met verschillende stadia van oxidatie (op maat gemaakt) van Lex Pott en David Derksen

(te koop via Transnatural Art & Design)

Moderne handgemaakte koffiepot van Hanna Kooistra. Materiaal: Abachi-hout met een coating waardoor er hete vloeistoffen in bewaard kunnen worden. Er kan 1 liter vloeistof in. Ook in het geel of blauw. STUDIO HANNA KOOISTRA (factor-ij.amsterdam)

Wie wil niet ontbijten en koffiedrinken met dit prachtige servies!  Good Morning Collection van Urban Nature Culture uit Nederland.

www.urbannatureculture.com En ze hebben nog veel meer mooie en duurzame woonproducten!

Futuristische pingpongtafel van Nedj x Exercice , eenvoudig zelf te monteren. https://www.lefrenchdesign.org/incubes/nedjx-exercice.  Zet deze maar bij mij neer!

 

Vloerkleed Valentina van Marco Zavagno en Javi Studio uit India met de kleur Viva Magenta. (www.javihome.com). Collectie:  Letters to Italy.

Hele leuke Mr. Wattson lamp in diverse uitvoeringen via Piffany Copenhagen. https://piffany.eu

 

 

Wil je nog meer zien?  Ga dan naar de website van Maison & Objet en meld je aan. Daarna kun je catalogi opvragen en alles per productcategorie bekijken. https://www.maison-objet.com/en/paris

Je kunt ook online een kaartje kopen en de beurs zelf bezoeken. Alvast veel plezier!

Als je informatie wilt over prijzen, kun je contact met me opnemen via het contactformulier op de site.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb