Haal de herfst in je huis

Gepubliceerd op 8 september 2022 om 13:30

7 TIPS VOOR EEN WARM EN COMFORTABEL HUIS

 

Heb je ook al zin in de herfst?

Vanaf september begint het herfstseizoen in ons land. Dit betekent niet meteen dat het mooie zomerweer voorbij is: de zomer gaat geleidelijk over in de herfst, de temperaturen gaan omlaag en er valt vaker een buitje.

Alhoewel ik dol op de zomer ben, vind ik het ook fijn als de herfst weer begint. Dit is het perfecte moment om je huis om te toveren in een warme, knusse plek waar je graag thuiskomt.

 

Met een aantal simpele veranderingen maak je je huis klaar voor de herfst!

  1. Met kussens zorg je voor comfort en sfeer in je huis. Schaf een aantal mooie kussens aan in herfstkleuren (zoals donkergroen, cognac, donkerrood, oker, goudtinten). Kies de kleuren die het beste passen bij de bank of stoel die je al hebt. Luxe stoffen zoals fluweel, velours of een fluffy materiaal, zijn nu de trend.
  1. Ga kritisch door de accessoires die in je woonkamer staan en maak ruimte voor wat sfeervolle nieuwe accessoires. Je hoeft niets weg te gooien; stop het gewoon in een doos en bewaar het voor een ander moment.
  1. Accessoires die voor sfeer zorgen zijn bijvoorbeeld kaarsen in mooie kleuren. Ook een heerlijke geurkaars past goed bij de herfst. Met een aantal kaarsen bij elkaar maak je een mooie eyecatcher. Kies hiervoor dikke kaarsen in verschillende groottes. Apart en nieuw zijn de kaarsen in bijzondere vormen. 
  1. Schaf een warme deken of plaid aan om onder weg te kruipen als het koud is. Er is heel veel keuze in plaids, en je kunt vast iets in de mooie herfstkleuren vinden. Hoe zachter, hoe beter. Je koopt het beste een grote plaid, niets is zo vervelend als je voeten die er aan de onderkant uitsteken!
  1. Gooi nu ook die dode planten in je huis weg. Ga naar het tuincentrum of de bloemist in jouw buurt en koop een mooie groene plant. Met een plant breng je nieuw leven in je huis. Als je geen groene vingers hebt, vraag dan advies over welke planten sterk zijn en weinig verzorging nodig hebben.
  1. Kunst aan de muur: ook met posters en schilderijen kun je de herfst in huis halen. Er zijn geweldige prints van herfstachtige beelden te koop, die warmte aan je huis toevoegen. Zelf wissel ik mijn kunst regelmatig. Wisselen is niet weggooien! Bewaar wat je nu niet gebruikt en zet dit op een veilige droge plek. 
  1. Ik zet zelf graag een boeket verse bloemen op tafel, dat ik aanpas aan het seizoen. Ook de vaas is hierbij belangrijk. Dit seizoen zie je naast metaalkleuren, veel bruin- en groentinten. De gebruikte materialen zijn vaak glas of keramiek. Sommige designvazen zijn zo mooi, dat ze ook zonder bloemen een accessoire op zich zijn.

 

Een laatste tip: ga naar het bos!

Ga erop uit en maak een wandeling in het bos op een mooie nazomerse dag. Geniet van de frisse lucht en de prachtige kleuren. Wandelen in het bos, in het Japans "shinrin-yoku" (bosbaden) helpt tegen stress. Door je onder te dompelen in de natuur word je vanzelf ontspannen :)

Reactie plaatsen

Reacties

Erik
2 jaar geleden

Zier er goed uit schat.